Jorien Denie-van den Bosch

Jorien Denie - van den Bosch


Jorien biedt hulp aan volwassenen en ouderen met angsten, fobieen, traumaklachten, stemmingsklachten en klachten rondom een negatief zelfbeeld.


Zij is sinds 2008 werkzaam als GZ-psycholoog en sinds 2014 ook actief als cognitief gedragstherapeut.


'Ik heb met veel plezier gewerkt in de verslavingszorg en behandel nog steeds clienten met milde verslavingsproblematiek. Tevens heb ik ervaring met het behandelen van diverse problematiek zoals, angst, depressie, trauma en persoonlijkheidsproblematiek. Ik hou ervan om samen met mijn clienten doelgericht te werk te gaan, op zoek te gaan naar oplossingen en te werken aan het doorbreken van patronen'.


Jorien werkt met verschillende evidence-based behandelmethoden, waaronder cognitief gedragstherapeutische technieken zoals exposure (www.cognitievegedragstherapie.nl), schematherapeutische methoden (www.schematherapie.nl), EMDR (www.emdr.nl), en oplossingsgerichte technieken Art_Oplossingsgerichte_therapie_GZ_Psychologie.pdf (fredrikebannink.com); Internetdocument (nji.nl).

Tevens bestaat de mogelijkheid om te werken met E-health modules. Zie voor meer informatie: mijn werkwijze, hoe naasten worden betrokkenen informatie over E-Health.


Op de donderdagen werkt Jorien voor Imares. Zij is daarnaast ook werkzaam bij Aeffectivity en GGZ Noord Holland Noord als gz-psycholoog en als docent voor onder andere het RINO. Ook geeft Jorien supervisie aan onder andere cognitief gedragstherapeuten in opleiding. Jorien (1981) is getrouwd en heeft 3 kinderen.


Wat behandelt Jorien niet?

Als er sprake is van onderstaande psychische klachten en stoornissen, kan zij u niet goed genoeg helpen. U wordt dan doorverwezen naar een andere praktijk of instelling.


  • ADD, ADHD
  • Alcohol- of drugsafhankelijkheid
  • Psychotische stoornis
  • Eetstoornis
  • Ernstige su├»cidaliteit en crisisgevoeligheid


Jorien biedt behandelingen in de Nederlandse taal. Zij vindt het belangrijk dat u elkaar goed begrijpt - spreekt u niet de Nederlandse taal, dan kan zij u helaas niet behandelen.


Het mailadres van Jorien is imares.jorien@gmail.com.