Marjolein Brandenburg

Marjolein Brandenburg


(Kinder)psycholoog Marjolein Brandenburg, oprichter van Okee Mama werkt vanaf november 2023  bij Praktijk IMARES. Marjolein is jarenlang eigenaar geweest van Praktijk OK! Voor Ouders en Kind. Zij heeft ervaring en expertise in het behandelen van trauma, angsten, zelfbeeldproblematiek en emotie-regulatieproblemen bij kinderen en jongeren. Daarnaast heeft ze veel kennis van autisme en ADHD.  Daarnaast is Marjolein gespecialiseerd in de behandeling van bevallingstrauma en/of -angst, psychische problemen tijdens de zwangerschap en/of tijdens de eerste maanden na de komst van je kindje. 


Marjolein vindt het belangrijk dat kinderen en ouders/volwassenen zich gehoord en begrepen voelen binnen de behandeling en dat de therapie aansluit bij wat je nodig hebt. Marjolein werkt vanuit een systemische benadering en gebruikt evidence-based  behandelmethodes. Zij is opgeleid tot Cognitief Gedragstherapeut, speltherapeut en is EMDR behandelaar. Daarnaast zet ze regelmatig interventies in die gebaseerd zijn op de Acceptance & Commitment Therapie (ACT).   

Marjolein heeft voordat zij haar eigen praktijk startte o.a. gewerkt bij de Polikliniek Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het Sophia Kinderziekenhuis en bij GGZ Virenze (het huidige Youz).  


Marjolein is getrouwd en is moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 9 tot 14 jaar. 


Marjolein is op vrijdag werkzaam bij praktijk IMARES en vanaf januari 2024 zal Okee Mama onderdeel worden van het behandelaanbod van Praktijk IMARES. Marjolein zal dan op maandag, dinsdagmiddag en vrijdag in de praktijk aanwezig zijn. 


Het mailadres van Marjolein is imares.marjolein@gmail.com.