Marieke van Oosteren - Reeuwijk

Aanmelden:

Stuur een mail naar marieke@prakijktijkimares.nl voor het toesturen van het aanmeldformulier


Cliëntervaringen


Algemene Voorwaarden


Privacybeleid


Lid van beroepsverenigingen:

Vereniging EMDR Nederland (VEN)

NVO

SKJ

NVRG

Marieke van Oosteren - Reeuwijk


Marieke is gespecialiseerd in het behandelen van traumaklachten en PTSS bij kinderen, jongeren en volwassenen. Zij is NVRG systeemtherapeut. Er wordt bij praktijk IMARES dan ook gewerkt met/aan het hele systeem in plaats van alleen met het kind of de jongere. Daarnaast biedt zij hulp aan kinderen en jongeren met negatief zelfbeeld, angstklachten, emotieregulatie-problemen en kunnen ouders bij haar terecht met opvoedproblematiek. Indien ouders zelf onverwerkt trauma hebben, kunnen zij hiervoor ook behandeld worden. Marieke heeft veel ervaring met behandelen van klachten na seksueel misbruik. 

 

Er wordt gewerkt aan het hele systeem in plaats van alleen met het kind of de jongere. Dit kan hen helpen weer meer positieve gezinsinteracties te hebben en ouders kunnen weer de ouder zijn die ze willen zijn en die hun kind nodig heeft.  


Marieke maakt gebruik van evidence-based behandelmethodes (zoals EMDR en Exposure), indien nodig andere cognitieve gedragstherapeutische technieken en systeemtherapie. Zij is werkzaam geweest bij PSYTREC (psychotrauma expertise centrum) waar ze mensen met complexe PTSS (complex trauma) heeft behandeld. Hier heeft ze veel ervaring opgedaan in het behandelen van seksueel misbruik (zowel langdurig als eenmalig).


Zij is NVO orthopedagoog-generalist (BIG nummer: 09926952831) NVRG Systeemtherapeut en VEN EMDR practitioner kind & jeugd. Ze heeft jarenlange ervaring in de jeugdhulpverlening met speciale aandacht voor trauma en het sterker maken van gezinnen die in zwaar weer terecht zijn gekomen. 


Marieke biedt behandelingen in de Nederlandse en Engelse taal.


Marieke (1977) is getrouwd en moeder van 3 pubers.


Marieke werkt dinsdag t/m vrijdag.