Esther Jansen-Winnubst

Esther Jansen-Winnubst


Esther is gespecialiseerd in traumaklachten en PTSS. Daarnaast biedt zij hulp aan (jong)volwassenen en ouderen met angsten, fobieën, klachten rondom zelfbeeld en stemmingsklachten.


Zij is GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGCt,

VEN EMDR Europe Practitioner en supervisor en leertherapeut cognitieve gedragstherapie. Zij is jarenlang werkzaam geweest in de ouderenzorg, waar ze mensen behandelde met stemmings- en angstklachten, zorgteams ondersteunde in het omgaan met onbegrepen gedrag en steunende familiegesprekken deed.


Esther werkt met verschillende evidence-based behandelmethoden, waaronder cognitief gedragstherapeutische technieken zoals exposure (www.cognitievegedragstherapie.nl), schematherapeutische methoden (www.schematherapie.nl), EMDR (www.emdr.nl), en oplossingsgerichte technieken Art_Oplossingsgerichte_therapie_GZ_Psychologie.pdf (fredrikebannink.com)Internetdocument (nji.nl).

Tevens bestaat de mogelijkheid om te werken met E-health modules. Zie voor meer informatie: mijn werkwijze, hoe naasten worden betrokkenen informatie over E-Health.


Esther is werkzaam bij PSYTREC (psychotrauma expertise centrum) waar ze mensen met complexe PTSS (complex trauma) behandelt. Hier heeft ze veel ervaring opgedaan in het behandelen van seksueel misbruik (zowel langdurig als eenmalig). Hiernaast geeft Esther supervisie en leertherapie aan GZ-psychologen in opleiding en is praktijkopleider voor de opleiding tot GZ-psycholoog. Ook is Esther docent aan het RINO.

Esther (1977) is getrouwd en moeder van 3 kinderen.


Wat behandelt Esther niet?

Als er sprake is van onderstaande psychische klachten en stoornissen, kan zij u niet goed genoeg helpen. U wordt dan doorverwezen naar een andere praktijk of instelling.

  • ADD, ADHD
  • Alcohol- of drugsafhankelijkheid
  • Psychotische stoornis
  • Eetstoornis
  • Ernstige suïcidaliteit en crisisgevoeligheid

 

Esther biedt behandelingen in de Nederlandse en Engelse taal. Zij vindt het belangrijk dat u elkaar goed begrijpt - spreekt u geen van deze talen, dan kan zij u helaas niet behandelen.


Esther werkt van maandag t/m donderdag.