Tarieven en vergoedingen

Tarieven en vergoedingen


Tarieven en vergoedingen


De vergoeding voor psychologische hulpverlening verloopt via de zorgverzekering. De vergoeding voor orthopedagogische hulpverlening verloopt via de gemeente. Kijk voor informatie of/ in hoeverre de zorg die je nodig hebt vergoed wordt hieronder bij de behandelaar naar keuze.

Marieke van Oosteren-Reeuwijk


Vergoede zorg

IMARES heeft een contract met de gemeenten Zeist, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Bunnik en Wijk bij Duurstede. Hierdoor is het mogelijk om met een verwijzing van uw huisarts of beschikking van uw gemeente kosteloos hulp te ontvangen als u in een van deze gemeenten woont. 


De dorpen die onder bovenstaande gemeenten vallen:

Zeist, Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide, De Bilt, Bilthoven, Maartensdijk, Westbroek, Hollandsche Rading, Groenekan, Driebergen-Rijssenburg, Doorn, Leersum, Amerongen, Overberg, Maarsbergen, Bunnik, Odijk, Werkhoven, Vechten, Wijk bij Duurstede, Cothen, Langbroek en Overlangbroek.

 

Particuliere zorg

Indien je hulp wil zonder tussenkomst van een buurtteam/ CJG, kan je er ook voor kiezen om op eigen kosten gebruik te maken van de hulpverlening van IMARES.

 

Tarieven

Voorafgaand aan een kennismakingsgesprek kunt u telefonisch met ons overleggen om in te schatten of u bij ons aan het juiste adres bent. Dit gesprek is kosteloos. Daarna volgt een intake (tussen de 60 en 90 minuten) en eventuele vervolgsessies.

 

Kosten per sessie (directe tijd 50 minuten, 10 minuten voorbereiding en rapportage): €105,-

Kosten voor een lange sessie (directe tijd 80 minuten, 10 minuten voorbereiding en rapportage): €150,-

 

Afzegging

Als de afspraak niet door kan gaan, dient u minstens 24 uur van te voren af te zeggen. Bij te late afzegging of No Show wordt € 70,- in rekening gebracht. Deze facturen worden niet vergoed door de zorgverzekering. Bij Corona klachten wordt de sessie online aangeboden (via beveiligd beeldbellen)

 

IMARES hanteert de Algemene Voorwaarden zoals opgesteld door de NVO (Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen). 

Esther Jansen-Winnubst


Hoe wordt psychologische hulp vergoed?

De overheid heeft bepaald dat de hulp geleverd moet worden in de vorm van pakketten. Afhankelijk van de ernst van de problemen kiest uw psycholoog een pakket. Er zijn vier ‘pakketten’ geformuleerd voor psychologische hulp:


- Psychologische hulp kort (GB-ggz kort) (294 minuten, maximumtarief € 522,13)

- Psychologische hulp middel (GB-ggz middel) (495 minuten, maximumtarief € 885,01)

- Psychologische hulp intensief (GB-ggz lang) (750 minuten, maximumtarief € 1.434,96)

- Onvolledig behandeltraject (120 minuten, maximumtarief € 212,08)

- Onverzekerd product Consult (60 minuten, maximumtarief € 105,00)


Het aantal minuten is een maximum indicatie. Het is aan de psycholoog om te bepalen hoe hij of zij een behandeling inricht. Gecontracteerde praktijken krijgen 85 a 95% van het maximum tarief. Het aantal minuten bestaat zowel uit directe als indirecte tijd. Wanneer er geen sprake is van vergoede hulp mag psychologische hulp aangeboden in de vorm van afzonderlijke gesprekken. Deze worden niet vergoed uit het basispakket en kosten u € 105,- per consult (zie onverzekerd product Consult).


Hoe hoog is de vergoeding van verzekerde zorg?

Psychologische hulp valt onder het eigen risico van de zorgverzekering. In 2021 € 385 per jaar plus eventueel vrijwillig eigen risico.

IMARES*e heeft met alle zorgverzekeraars vanaf januari 2021 contracten afgesloten.

Omdat Imares*e contracten heeft afgesloten met alle zorgverzekeraars, betekent dit dat uw behandeling voor 100% wordt vergoed (exclusief het eigen risico). IMARES*e declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.


Afzegging

Als u tussentijds besluit te stoppen met de behandeling, brengt Imares*e de kosten van het best aansluitende pakket (in verband met aantal behandelminuten) in rekening bij de verzekering. Als de afspraak niet door kan gaan, dient u minstens 24 uur van te voren af te zeggen. Bij te late afzegging of No Show wordt € 70,- in rekening gebracht. Deze facturen worden niet vergoed door de zorgverzekering. Bij Corona klachten wordt de sessie online aangeboden (via beveiligd beeldbellen)